Puppy hondensnacks Beloningssnoepjes voor pups Hond in Focus Franse barbet pupPuppy Hondensnacks, natuurlijke gezonde snacks voor je pup!

Wanneer je pup bij je in huis komt wonen zijn ze vaak 8 weken of iets ouder. Een leuke maar ook best spannende tijd, zeker voor de pup. Er breek een periode aan waarin er veel geleerd en ontdekt gaat worden. Het maagdarmstelsel van je pup is nog helemaal spiksplinternieuw, nog niet aan alles gewend.

Puppy Hondensnacks, wat kun je geven?

Wat geef je aan je pup wanneer je gaat belonen tijdens het trainen?
Welke kauwsnacks zijn geschikt voor je puppy, wanneer de kauwbehoefte sterker wordt en de tandjes gaan wisselen?

Hier wat tips op een rijtje en een Top 6 van populaire snacks voor puppy’s.

  1. Begin met het geven van beloning snoepjes die licht verteerbaar zijn. Dit omdat het maagdarmstelsel van je pup nog aan verschillende voeding moet wennen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld, trainers van lamslong, trainers runderlong.
  2. Gaat dit goed dan zijn de kleine trainers van eend, konijn en hert ideaal bij het trainen en voor hersenwerk en speurspelletjes. Ze zijn klein en snel weggegeten zodat je pup zich weer kan concentreren op de volgende opdracht. Is het fijn wanneer je pup juist wat langer bezig is, bijvoorbeeld bij een blijfoefening, dan zijn de vleesbites perfect. Lekkere brokjes vlees die net wat groter zijn zodat ze er even wat langer mee bezig zijn.
  3. Ook met de tussendoortjes en kauwsnacks begin je voorzichtig. Ze moeten nog wennen aan het kauwen en de tanden zijn nog kwetsbaar. Ook is bot en het zachtere kraakbeen nog niet altijd goed te verteren. Je kunt beginnen met bijvoorbeeld, gedroogde zalmhuid, konijnenoren, puppysticks, lamstaartjes en alle soorten vleesstrips. Gaat dit goed dan kun je uitbreiden met lamspens of runderpens, kippenpootjes, eendenpootjes – vleugeltjes.
  4. Wanneer het tanden wisselen is begonnen wordt de kauwbehoefte van je pup groter. Het langdurig kauwen helpt om de pijn te verzachten door het vrijkomen van hormonen. Je kunt nu kauwsnacks aanbieden die een stuk steviger zijn zodat ze er wat langer zoet mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan Kophuid Geit, Hertenhuid en Lamstaartjes.
  5. Kies voor natuurlijke snacks zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en kleurstoffen. En zonder granen en gluten die vaak als vulmiddel worden gebruik. Het zijn stoffen waar je pup/ hond niets aan heeft en waar het maagdarmstelsel vaak gevoelig op reageert.
  6. Laat je pup nooit zonder toezicht kauwen, i.v.m. kans op verslikken / verstikken.
  7. Geef he pup (hond) geen rawhide producten!
  8. Zorg altijd voor voldoende en vers drinkwater.

Puppy Hondensnacks, top 6 van populaire snacks.

1. Trainers & Vleesbites
2. Konijnenoren
3. Lamstaartjes
4. Vissnacks
5. Huid van Geit, Paard & Hert
6. Vleesstrips.
Deze snacks zijn allemaal licht verteerbaar, laag in vetgehalte en vriendelijk voor de tandjes.