Over ons

Hi ik ben Marchien Heidstra, het gezicht achter Hond in Focus,

Dieren en de natuur zijn voor mij erg belangrijk, ik kan niet zonder. Dagelijks mag ik genieten van het prachtige landschap van het Nationaal Park Drentse Aa. Waar ik woon in het mooie dorp Gasteren, met mijn vriend Harald en hond Torvi.

Honden zijn instaat om altijd een hele grote glimlach op mijn gezicht te toveren. Ze zijn puur en bereid om ons alles te geven. Als wij ze begrijpen en respecteren, ontstaat er liefde en vriendschap voor het leven.

Zo heb ik dat ook met onze Friese Wetterhoun Storm (rip 2021) mogen ervaren. Een unieke en intense hond die mij de eerste stappen in de hondenwereld heeft doen zetten. Om zijn gevoelige aard in balans te houden deed ik de opleiding tot gevorderd kynologisch masseur. Daar leerde ik veel over het fysieke functioneren, het gedrag en de communicatie van honden. Met als gevolg dat ik steeds beter ben gaan begrijpen wat honden nodig hebben om zich fysiek en mentaal gezond en gelukkig te voelen.

Naast eigenaar van deze webshop ben ik Fine Art Hondenfotograaf. Ik kom veel in contact met echte hondenmensen. Mensen zoals ik. Die hun hond zien als een volwaardig lid van het gezin, soms als deel van zichzelf. We willen ze beter begrijpen en een sterke band opbouwen. Voor onze honden telt alleen het allerbeste.

Precies de reden waarom ik ben begonnen met Hond in Focus. Ik vond het nogal een zoektocht, het vinden van echt natuurlijke snacks van betrouwbare herkomst. Helaas liggen dierenwinkels en online webshops vol met producten die als natuurlijk worden aangemerkt maar dat niet zijn. Veelal goedkoop geproduceerd in Oost Europa en Azie. Niet zelden zijn er kunstmatige stoffen toegevoegd om de producten een kleurtje te geven of langer houdbaar te laten zijn. Worden er chemische behandelingen uitgevoerd om bijvoorbeeld het zogenaamde rawhide te produceren en worden producten behandeld met pesticiden om de grens over te mogen.  Ook bevatten veel hondensnacks granen en gluten, slachtafval van verschillende diersoorten of goedkoop vleesmeel. 

Mijn webshop is kleinschalig, persoonlijk en exclusief. Mijn relatief beperkte aanbod geeft mij de mogelijkheid om zeer selectief naar mijn producten te kijken en niet afhankelijk te worden van leveranciers die niet aan mijn voorwaarden voldoen. Dat wil zeggen;

  • 100% natuurlijk,
  • niet afkomstig uit Oost Europa, Azie en Zuid Amerika,
  • langzaam gedroogd met behoud van voedingsstoffen,
  • vrij van kunstmatige toevoegingen,
  • geen chemische of schadelijke bewerkingen,
  • vrij van granen/gluten,
  • vrij van suikers/glucose,
  • geen slachtafval of vleesmeel,
  • volledig van één diersoort ( één dierlijk eiwitsoort/ monoproteine). 

Zo kunnen we met een gerust hart belonen en verwennen met hondensnacks die goed zijn voor het lichaam en mentale welbevinden. Daar word ik blij van en onze lieve Torvi zeker ook. Dat gun ik alle honden en hun eigenaren. Snacken met een goed gevoel 🙂

Met het ontstaan van de webshop van Hond in Focus is dat werkelijkheid geworden en daar ben ik ontzettend trots op en vooral heel erg blij mee.

Vind de beste Natuurlijke beloningssnoepjes en kauwsnacks voor jou hond, hier in de Webshop van Hond in Focus!

Van harte welkom!

Uit liefde & respect voor het welzijn van de hond.

Snacken met een goed gevoel!

MIJN VISIE:

Honden zijn honden, al is de liefde die we voor ze voelen vaak vergelijkbaar met de liefde voor een kind, het zijn dieren. Ze hebben hun eigen dierlijke wensen en behoeften. Elke hond is een eigen individu, ongeacht raseigenschappen, daarmee kunnen behoeften sterk verschillen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze recht hebben op onze goede zorg. Wij zijn verantwoordelijk voor hun fysieke en mentaal welzijn!

Gezonde voeding is daar vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van. Hond in Focus is kleinschalig en exclusief, ik hou het graag persoonlijk. Door deze kleinschaligheid ben ik niet afhankelijk van leveranciers die groot en goedkoop inkopen vanuit Oost Europa, Azie of Zuid Amerika. Mijn producten zijn afkomstig van streng gecontroleerde leveranciers, die hun producten uitsluitend verkrijgen uit Nederland en Duitsland, en binnen hun eigen regio. Voor minder ga ik niet omdat ik dan voorbij ga aan mijn missie.

MIJN MISSIE:

Alle honden kunnen belonen en laten kauwen/snacken met gezonde en echt natuurlijke producten van betrouwbare herkomst. Ook wanneer er sprake is van overgevoeligheid, intolerantie of allergie. Hoogwaardige producten leveren die bestaan uit 1 eiwitbron (monoprotein), zonder goedkoop slachtafval en vleesmeel. Snacken met een goed gevoel!

Graag leer ik u en uw hond(en) kennen!

Vind de beste Natuurlijke beloningssnoepjes en kauwsnacks voor jou hond, hier in de Webshop van Hond in Focus!

Van harte welkom!

Onze honden zijn ons alles en verdienen alleen maar het allerbeste!

Ik deel deze missie met de volgende hondenprofessionals. 

Samen Speuren Praktijkspeuren in Drenthe

Hondenschool Maria Kooi

Honden Educatie Centrum Noord Nederland / Honden Speel-O-theek Bartje ( producten van Hond in Focus beschikbaar)

Alles op pootjes, Kynologisch Massagetherapeut