Hondensnacks met vacht, waarom zijn ze zo gezond?

Hondensnacks met vacht. Wat maakt ze zo gezond?

Hondensnacks met vacht, toegegeven wij mensen kijken er soms nog wat gek tegen aan. De fluffy konijnenoren of konijnenhuid met vacht en de stukken Runderkophuid waar door het vacht het rund extra herkenbaar is gebleven. Mensen zijn minder geneigd dit natuurlijke product voor hun hond te kopen. Helaas zijn de slecht verteerbare maar “nette” witte, in loog en chemische baden gebleekte rawhide snacks en staafjes in de dierenwinkel, veel populairder.

Vanzelfsprekende komen de natuurlijke hondensnacks met vacht veel dichter bij natuurlijke prooi dan die kunstmatige snacks uit Azië en Zuid Amerika. En juist die vacht heeft zoveel gezondheidsvoordelen;

6 Voordelen van een vachtje.

  1. De vacht functioneert als een natuurlijke vezel die bijdraagt aan een goede gebitsverzorging. De haartjes werken als een soort flosdraad. Hiermee kun je op natuurlijke wijze gebitsproblemen bij honden helpen voorkomen. Het kauwen op de snack, waarbij speeksel geproduceert wordt en tandvlees wordt gemasseerd, draagt hier ook aan bij. Handmatig tandenpoetsen is in de meeste gevallen dan niet meer nodig. Honden hebben hier vaak een hekel aan.
  2. De vezels van het vachtje houden ook de anaalklieren van je hond schoon. Dit omdat het zorgt voor stevige ontlasting. Je kunt de haren er soms in terug zien.
  3. Als natuurlijke vezel zorgt het ook voor reiniging van de darmwand. Daardoor verbeter de spijsvertering en kunnen voedingsstoffen beter via de cellen van de darmwand opgenomen worden.
  4. Door de reinigende werking in de darmen draagt het ook bij aan het weren van parasieten als bijvoorbeeld wormen.
  5. Hondensnacks met een vachtje komen dichtnij de natuurlijke prooi van een hond. Dat geeft een hond voldoening en komt daarom tengoede aan zijn welbevinden.
  6. Geef je om de dag een natuurlijke snack met een vachtje dan maakt je hond optimaal gebruik van de voordelen voor zijn gezondheid en welbevinden.

Meer weten over het voorkomen van tandvleesproblemen, lees hier!

Meer weten over de natuurlijke kauwbehoefte van honden, lees hier!