Beloningssnoepjes voor pups

Beloningssnoepjes voor pups, wat kun je geven?

Er zijn vele manieren op je pup te belonen voor gedrag wat je graag van hem ziet. Liefdevolle aandacht, een knuffel even stoeien en spelen, werken vaak goed. Maar om je pup bepaald gedrag aan te leren heb je vaak nog net even een beetje meer nodig. Honden zijn opportunisten en zullen altijd kiezen voor datgene waar ze het meeste voordeel uit halen. Met een  lekker beloning snoepje is het dan altijd kassa!

Dat gaat bijvoorbeeld heel goed met de reguliere brokjes die je pup krijgt. Zo zorg ervoor dat je pup niet teveel calorieën binnen krijgt. Maar niet alle pups eten makkelijk hun brokjes of vinden ze lekker genoeg om er alles voor uit de kast te halen.

Natuurlijke beloningssnoepjes voor pups.

Voor de trainingen op de hondenschool en tijdens het wandelen en oefenen thuis, zijn 100% natuurlijke beloningssnoepjes een heel goed alternatief.  Deze snoepjes zijn vaak van 100% puur vlees, zonder toevoegingen van conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Daarnaast zijn ze, wanneer ze van betrouwbare herkomst zijn, niet chemisch behandeld. Let wel goed op! Veel zogenaamde natuurlijke hondensnacks komen uit Azië of Zuid Amerika. Deze producten worden chemische behandeld en met pesticiden overspoten. Soms komen de hondensnacks uit Oost Europese landen. Hou er rekening mee dat daar op een goedkope manier wordt geproduceerd en er niet altijd streng gecontroleerd wordt op de voedsel veiligheid.

Vetarm & Licht verteerbaar

Het maagdarmstelsel van je pup is natuurlijk hartstikke nieuw en moet nog erg wennen aan het verteren van voedsel. Het is daarom goed om  natuurlijke trainingssnacks te gebruiken die licht verteerbaar is en vetarm. je kunt bijvoorbeeld denken aan Gedroogde Runderlong of Gedroogde Lamslong. Deze hebben een prima formaat voor een pup en kun je ook nog in grote aanpassen. Ze zijn zo lekker bros dat ze makkelijk in nog kleinere stukjes te breken zijn. Kleine snoepjes zijn makkelijker te kauwen voor je pup en werken vlot bij het trainen. We noemen deze kleine beloningssnoepjes ook wel trainers.

Voedselallergie

Er zijn tegenwoordig veel honden met een voedselallergie of intolerantie. Vaak gaat het om de granen en gluten die in veel hondenvoeding zit of om de eiwitten van rund of kip. 100% Natuurlijke hondensnacks zijn in de meeste gevallen vrij van granen en gluten. Daarnaast zijn er steeds meer beloningssnoepjes of trainers, zoals ze ook wel worden genoemd, beschikbaar van diersoorten die weinig in hondenvoeding voorkomen. Dit zijn unieke eiwitten die weinig in hondenvoeding voorkomen. Ze noemen deze hondensnacks hypoallergeen. Je kunt dan denken aan dieren als paard, konijn, eend, lam en hert.  Je komt tegenwoordig zelfs kangoeroe, kameel en struisvogel tegen. Echter goed om je te realiseren dat de herkomst van deze producten vaak niet of moeizaam te herleiden is.

Tandenwissel 

De tandenwissel van pups begint tussen de 13e en 21ste week. Dit kan best pijnlijk zijn voor je pup. Vaak je dat er een sterkere kauwbehoefte komt. Dit geeft een aangename druk op het tandvlees en verlicht zo de pijn. Je merkt bijvoorbeeld dat je pup vaker iets in de bek neemt of op stoelpoten begint te knagen. Let wel, een pup ontdekt de wereld met zijn mond. Iets in de bek nemen en er op kauwen heeft ook te maken met het onderzoeken en leren kennen van zijn omgeving. Om te voorkomen dat er in spullen wordt gebeten wat niet de bedoeling is en je pup gelijk te helpen voorzien in zijn kauwbehoefte, kun je gebruik maken van 100 % Natuurlijke kauwsnacks voor pup. Dit zijn kauwstaafjes die net hard genoeg zijn om wat langer op te kauwen maar niet zo hard dat ze de melktandjes er op stukbijten. Bij het trainen kun je nu ook wat vaker de zogenaamde vleesbites inzetten. Deze zijn wat groter van formaat en zeer geschikt voor oefeningen waarbij je pup bijvoorbeeld even op de plek moet blijven. Je kunt variëren met eend, hert, konijn, paard of lam. Zo blijft het altijd een verrassing

Kauwbehoefte

Ergens op kauwen heeft een hond een goed gevoel. Het is een natuurlijke behoefte van de hond. Tijdens het kauwen komen er hormonen vrij die ontspanning geven en een gelukkig gevoel. Dopamine en endorfine. Het heeft daarmee een stressverlagende werking voor je hond. Ook pups hebben deze kauwbehoefte van nature. Het werkt daarom erg goed om je pup iets aan te bieden om op te kauwen aan het einde van de dag of na een intensieve of spannende gebeurtenis. Na de training of het spelen met een andere hond, even kauwen op een konijnenoortje of geitenkophuid, geeft je pup de gelegeheid om het spanningsemmertje even te legen. Daarmee voorkom je dat je pup zichzelf letterlijk en figuurlijk voor bij rent. Een natuurlijke snack is daarmee ook een uitstekend ruilmiddel. Zo ruil je met gemak een kippenpootje om voor je eigen schoen of sok.

Variëren is motiveren

Steeds hetzelfde beloningskoekje gaat vervelen. Er zit geen uitdaging in, het wordt voorspelbaar en saai. Wil jij je pup enthousiast en gemotiveerd houden dan is het goed om af en toe van beloning te wisselen. Zo kun je wisselen in soorten, smaak, en grootte maar ook in hoeveelheid. Soms 1, soms meerdere tegelijk. Je kunt ook het favoriete speeltje tevoorschijn toveren of je pup overladen met vrolijkheid en liefde. Zo blijft het leuk en interessant om met jou bezig te zijn en bij jou te komen. Weet jij bijvoorbeeld wat het favoriete snackje of speeltje van je hond is? Maar er een Jackpot Beloning van. Deze kun je inzetten wanneer je gedrag wilt belonen wat heel belangrijk vindt en goed en stevig wilt bekrachtigen. Denk bijvoorbeeld aan het “hier” komen of te wel the Recall. Een mooi voorraadje van verschillende trainers is dus altijd heel handig om in huis te hebben.

Meer weten over de gezondheidsvoordelen van natuurlijke hondensnacks met een vachtje? Lees hier meer.

Meer weten over kauwen als natuurlijke behoefte van de hond? Lees hier meer.

 

 

 

© 2023 – Hond in Focus