Hondensnacks voor een oude hond.

Hondensnacks voor een oude hond. Waar kan jouw maatje op leeftijd nog van smullen?

Hondensnacks voor een oude hond, wat kun je het beste kiezen? Wanneer honden ouder worden komen er, naast de wijze grijze haartjes, soms ook de nodige lichamelijke ongemakken om de hoek kijken. De gewrichten worden strammer, pijnlijker. Spierkracht neemt af en er kunnen gebitsproblemen ontstaan. Zo kan het kauwen soms minder makkelijk gaan omdat er sprake is van tandvleesontstekingen of verlies van tanden. De kauwkracht en de intensiteit van het kauwen neemt daarom vaak af wanneer de hond op leeftijd raakt. De kauwbehoefte hoeft echter niet af te nemen. Ze kauwen nu alleen liever op zachter materiaal en om energie te sparen, wat minder lang.

Waar kun je op letten bij een oude / senioren hond?

Waar kun je op letten bij de keuze voor snacks en kauwstaafjes voor de oudere hond? Hier een paar tips op een rijtje.

 7 tips voor Natuurlijke hondensnacks voor een oude / senioren hond:

  1. De kauwkracht kan afgenomen zijn en vaak hebben ze niet meer de energie om langdurig ergen op te kauwen. Snack en kauwstaafjes die niet te hard zijn maar nog wel kauwplezier geven zijn dan ideaal. Denk dan bijvoorbeeld aan, Lamsstaartjes,Hertenpees, Gedroogde Runderlong, Kophuid Geit .
  2. Kies voor licht verteerbare snacks of kauwsnacks om het maagdarmstelsel van je senior niet teveel te belasten. Dan kun je denken aan producten van kip, kalkoen, paard, konijn of lam.
  3. Producten die naast licht verteerbaar ook laag in het vetgehalte zijn. Je oude maatje verbruikt immers minder energie nu de wandelingen mogelijk wat korter zijn en er wat minder wordt gerend en gespeeld. In de webshop kun het het filter ‘zeer laag vetgehalte’ gebruiken. Zo vind je de snacks met een vetgehalte onder de 10%.
  4. Regelmatig hebben senioren honden een verminderde mobiliteit en gewrichtsklachten. Natuurlijke honden snacks met kraakbeen bevatten Glucosamine. Een lichaamseigen stof met een zeer positief effect op gewrichten en kraakbeen. Je vindt dit kraakbeen bijvoorbeeld in de gedroogde kippenpoten en eendennekken.
  5. Denk ook eens aan de vissnacks. Deze zijn allemaal makkelijk te kauwen en rijk aan Omega 3 en 6 vetzuren. Goed voor hart en bloedvaten, voor de huidconditie en vacht, voor de hersenen, ogen en gewrichten.
  6. Natuurlijke snacks, vrij van granen/gluten en andere toevoegingen verdienen de voorkeur. Onnatuurlijke toevoegingen en vulmiddelen worden vaak moeilijk door honden verdragen en verteerd. Wanneer de hond op leeftijd is zal het lichaam hier nog meer moeite mee kunnen hebben.
  7. Senioren honden kunnen meer gebitsproblemen ervaren en gevoeliger zijn voor het ontstaan van tandplak en tandsteen. Natuurlijke kauwsnacks zorgen voor een natuurlijke gebitsreiniging. Konijnenoren en konijnenhuid met vacht zijn erg geschikt voor de oudere hond met verminderde kauwkracht. Met name de aanwezige vacht zorgt voor extra reiniging.
  8. Voor alle honden geldt dat variatie in het aanbod van snack en beloningssnoepjes belangrijk is. Niet alleen om de hond gemotiveerd te houden, ook om er voor te zorgen dat er een goede balans blijft in de hoeveelheid voedingstoffen die een hond tot zich neemt.