Gezonde Hondensnacks, waar kun je op letten?

Groot aanbod aan zogenaamde natuurlijke snacks.

Gezonde hondensnacks, waar kun je op letten? De dierenwinkels en online webshops liggen vol met allerlei soorten hondensnacks, de keuze is groot. Maar hoe weet je nu waar je voor moet kiezen en waarom? Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten.

5 Tips voor het kiezen van gezonde hondensnacks

1. Wat zit er in? Neem een kijkje op de ingrediëntenlijst. Er worden veel snacks aangeboden die voornamelijk bestaan uit vulmiddelen (tarwe) granen/gluten en glucose (suiker) Stoffen die je hond niets opleveren en vaak moeilijk verteerbaar zijn.
2. Wat is de herkomst van het product? Weet dat er in Azië, India en Zuid Amerika anders met voeding omgegaan wordt dan in Europa. Gebruik van chemicaliën en pesticiden worden niet geschuwd. Ook binnen Europa gelden er andere regels. Zo zijn de controles van de voedsel en warenautoriteit in Duitsland strenger dan in Nederland en zeker in vergelijking met Oost Europa. Goedkoper maar niet altijd beter dus.
3. Bestaat de snack uit één diersoort, dus één dierlijk eiwit (mono proteïne) of zit er gemengd vleesmeel of slachtafval in verwerkt? Vooral belangrijk wanneer je hond een allergie heeft voor een bepaald dierlijk eiwit. Eend moet dan echt eend zijn, niet eend met een vleugje kip.
4. Kies voor 100% Natuurlijke hondensnacks, zonder toevoegingen en luchtgedroogd. Langzaam gedroogd zodat de voedingswaarde en smaak zoveel mogelijk wordt behouden. Het zijn producten die zo dicht mogelijk bij natuurlijk prooi liggen. Ze hebben een hogere voedingswaarde, hebben vele gezondheidsvoordelen en zijn voor honden heel goed verteerbaar.
5. Let op de veiligheid, zeker bij kauwsnacks. Kies een formaat wat past bij de grote van je hond en geeft deze nooit zonder toezicht. Zorg daarnaast ook altijd voor vers drinkwater.

Laat je hond zelf kiezen

Door meerdere snacks op een rijtje te leggen en je hond zelf te laten kiezen, leer je wat hij het allerlekkerste vindt. Bijkomend voordeel; het hebben van
een keuze geeft je hond veel voldoening en zelfvertrouwen. 

Gebruik bijvoorbeeld een snuffelmat waar je trainers of vleesbites in verstopt om te zorgen voor verrijking en mentale uitdaging. Dit bevordert het welzijn van je hond.