Hypoallergene beloningssnoepjes en snacks. Grote hond met kabeljauwfilet in bekHypoallergene beloningssnoepjes en snacks!

Hypoallergene beloningssnoepjes en snacks zijn geschikt voor honden met een allergie of intolerantie. Maar hoe zit dit nu precies?

HYPOALLER…WAT?

Hypoallergeen, je hebt het woord vast al veel vaker voorbij horen komen. Hypoallergene wasmiddelen, schoonheidsproducten en zelfs hypoallergene honden ūüėČ

Maar wat betekent het nu eigenlijk? En wat zijn dan precies hypoallergene hondensnacks?

Hypoallergeen betekent laag (= hypo) in de allergenen. Het zegt iets over het risico op een allergische reactie.  Allergenen zijn eiwitten waar mensen en dieren, allergisch op kunnen reageren, wanneer ze er mee in aanraking komen. Bijvoorbeeld omdat het wordt gegeten, wordt ingeademd of omdat de huid er mee in contact komt. Dat kan verschillende vervelende lichamelijke reacties geven.

Verschil allergie en intolerantie: 

Wanneer er sprake is van een allergie, reageert het afweersysteem op de eiwitten waarmee het lichaam in aanraking komt. Het lichaam maakt afweerstoffen aan. Bij een intolerantie speelt het afweersysteem helemaal geen rol. Dan reageert het lichaam op zogenaamde triggers in plaats van allergenen. Triggers die het lichaam niet kan verdragen. Soms kan een kleine hoeveelheid  nog wel verdragen worden. Maar wordt het teveel, dan ontstaan de klachten (bijvoorbeeld intolerantie voor lactose)

Voedselallergie bij honden:

Bij honden uit een voedselallergie zich vaak in huid- en vachtproblemen, jeukklachten, kaalheid, huidinfecties of steeds terugkerende oorinfecties. Maar ook in maag-darmklachten, bijvoorbeeld chronische diarree en braken.

Wanneer er sprake is van een voedselallergie bij de hond, gaat het bijna altijd om eiwit van een bepaalde diersoort of om  plantaardige eiwitten. Bij dierlijke eiwitten gaat het om diersoorten die veel in hondenvoeding worden gebruikt, rund, kip en varken en/of om granen en gluten. Een dierenarts zal altijd eerst een plan opzetten om te achterhalen waar de allergie vandaan komt ( hypoallergeen dieet of een eliminatiedieet). De hond is allergisch voor een bepaald eiwit, niet voor alle eiwitten.

Hypoallergene beloningssnoepjes en snacks, welke mag mijn hond hebben?     

Snacks die graan- en glutenvrij zijn en die van diersoorten zijn gemaakt die veel minder of niet in hondenvoeding wordt gebruikt, zoals eend, konijn, geit, lam en hert, zijn vaak goed door honden te verdragen. Omdat er weinig tot geen allergenen aanwezig zijn, of te wel, deze snacks zijn hypoallergeen. Dat geldt ook zeker voor snacks die gemaakt zijn van paard. Paard en eend zijn vaak de eerste diersoorten die door de dierenarts worden geadviseerd bij een eliminatiedieet. Bij deze diersoorten is de accepatie van honden vaak erg groot.

Het is dan wel van groot belang dat deze snacks ook daadwerkelijk van √©√©n diersoort zijn en daarmee bestaan uit √©√©n eiwitbron (mono prote√Įne). Zit er door een vleesstrip eend, ook nog wat kip, soms omdat er slachtafval aan toegevoegd is, dan heb je al een probleem. Het gaat niet om de hoeveelheid van het eiwit wat de hond binnen krijgt maar om de eiwitsoort. Zelfs een klein beetje kan al klachten geven. Denk maar eens aan mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor pinda‚Äôs. Een klein spoortje kan al een flinke allergische reactie veroorzaken.

Je vind hier voorbeelden van hypoallergene hondensnacks en  beloningssnoepjes / trainers.

Samenvattend:

hypoallergeen betekent dat het risico op een allergische of overgevoelige reactie laag is omdat het product weinig tot geen allergenen bevat. Voor voedselallergie bij honden betekent dit dat hondensnacks van uitsluitend diersoorten als bijvoorbeeld, paard, eend, konijn, lam, kalkoen, hert, geit, of fazant en verschillende vissoorten als zalm en kabeljauw, behoren tot de hypoallergene hondensnacks. Deze snacks bevatten daarnaast geen gluten of granen, toegevoegde kleur-en smaakstoffen of conserveringsmiddelen en zijn niet chemisch behandeld.

Wees van harte welkom in de webshop!