LEZING MASSAGE BIJ VUURWERKANGST

Herfst en winter, de maanden van een nazomer zon, stoofpotten en stampotten, veranderende natuur en vroege avonden. En voor je het weet vieren we weer Oud & Nieuw. Met vuurwerk, onverwachte harde knallen, schel geluid en felle lichtflitsen.

Er zijn genoeg honden en eigenaren die op kunnen zien tegen deze periode. Honden met angst, bijvoorbeeld voor omgevingsprikkels, geluiden in het algemeen en specifiek voor vuurwerk. De prikkelverwerking loopt niet meer adequaat, het zenuwstelsel raakt overbelast en de “stressemmer” loopt over. Je kunt dit gaan zien in gedrag en aan het lichaam van je hond. Spanning wordt in het lichaam vastgehouden. De hond raakt lichamelijk en mentaal overbelast.

Met massage en bewust aanraken kunnen we deze spanning in het lichaam opzoeken en verhelpen. We zorgen voor een betere balans tussen de ervaren spanning en het gevoel van ontspanning. Helpen de hond om eerder de stressemmer te legen, zodat deze niet telkens heel erg vol zit en uiteindelijk overstroomd.

Daar moet je echter al op tijd mee beginnen. Het is een voorbereiding op de periode die straks gaat komen. Je hond heeft tijd nodig om te wennen aan deze andere manier van aanraken, om te leren ontspannen. Op die manier kun je de eenvoudige kalmerende massagetechnieken ook preventief inzetten.

In deze lezing leer je meer over:

  • Wat is angst bij honden en hoe kun je dit herkennen?
  • Hoe is angstgedrag bij honden gekaderd binnen de wetenschap?
  • Wat gebeurt er in het lichaam van de hond wanneer er sprake is van angst?
  • Waarom helpt massage bij vuurwerkangst?
  • Welke eenvoudige kalmerende technieken kun je inzetten, preventief en in de situatie?
  • Wanneer mag je niet masseren?
  • Wat kan homeopathie betekenen bij angstgedrag en specifiek bij vuurwerkangst.

Wil jij dat je hond beter kan omgaan met angst en kijk je uit naar een meer ontspannen jaarwisseling? Je bent van harte welkom bij de lezing Massage bij Vuurwerkangst, georganiseerd door Hond in Focus Hondenmassage in samenwerking met Dier en Homeopathie Drenthe.

Deze lezing wordt gegeven zonder hond.

Locatie: Dorpshuis de Gasterije te Gasteren (nabij Assen)

Datum: nog te plannen

Tijd: 19.30 tot ongeveer 22.00 uur

Kosten: €15,- PP. inclusief koffie en thee.

Deelname is op basis van   INSCHRIJVING

Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring