Over mij

Even voorstellen,

Ik ben Marchien Heidstra en woon met vriend, drie katten, vijf kippen en onze Friese Wetterhoun Storm, in het mooie esdorp Gasteren in de provincie Drenthe. Van oorsprong verpleegkundige, nu fotograaf bij Heidstra Fotografie en Kynologisch Masseur in mijn eigen praktijk Hond in Focus. In 2017 ben ik afgestudeerd voor Licentie 2, gevorderd kynologisch masseur bij Kynomassage® te Dorst. Ik ben een groot liefhebber van de natuur in zijn geheel en van dieren in het bijzonder. Toen in 2013 onze hond Storm bij ons kwam wonen, begon mijn fascinerende reis in de wereld van de hond.

Bij het masseren van de honden en in mijn fotografie, staat de eigenheid van het dier altijd voorop. Een hond moet hond kunnen zijn, eigen grenzen aan kunnen geven en worden gerespecteerd. Voor mij is niets mooier dan iets te kunnen doen voor elke individuele hond. Of het nu gaat om die jonge dartelende pup, die alles nog moet leren en een band opbouwt met zijn eigenaar, de jonge onzekere puberhond die zichzelf en de wereld om hem heen aan het ontdekken is. Die leert om prikkels te verwerken, zich te concentreren en zich bewust wordt van zijn lijf. Of de hond met een verleden, misschien angstig of onzeker. De hond met een blessure, herstellende van een operatie en natuurlijk onze ouwe trouwe senior, die geconfronteerd worden met de tekenen van ouderdom.

Het is een voorrecht om het vertrouwen van deze honden te krijgen en daadwerkelijk iets te kunnen doen. Om de band tussen hond en eigenaar te zien veranderen en inzicht en begrip bij beide te zien groeien. Daarom is het een fantastisch vak en hoop ik jullie allemaal, met jullie trouwe viervoeters te ontmoeten!

Hartelijke groet en graag tot ziens!